Prevoz u Beogradu skuplji 20 odsto

Bez autora
Oct 24 2011

Pojedinačne karte za javni gradski prevoz u Beogradu će od 1. novembra koštati 60 dinara ako se kupe na trafici, a 120 dinara ako se kupe u vozilu. Poskupljenje karte sa 50 na 60 dinara, odnosno sa 100 na 120 dinara uslovljeno je povećanjem cene goriva i troškova održavanja. Cene pretplatnih karata se za sada neće promeniti ni za zaposlene, ni za povlašćene kategorije - studente ili penzionere.[]Pored đaka, studenata, zaposlenih i penzionera koji plaćaju "neekonomsku cenu prevoza", na inicijativu gradske vlasti je uvedena i kategorija besplatnog prevoza za penzionere starije od 65 godina.

Prevoz u Beogradu skuplji 20 odstoPojedinačne karte za javni gradski prevoz u Beogradu će od 1. novembra koštati 60 dinara ako se kupe na trafici, a 120 dinara ako se kupe u vozilu.

Poskupljenje karte sa 50 na 60 dinara, odnosno sa 100 na 120 dinara uslovljeno je, kako se navodi, povećanjem cene goriva i troškova održavanja, objavila je danas gradska informativna služba Beoinfo.

Cene pretplatnih karata se za sada neće promeniti ni za zaposlene, ni za povlašćene kategorije - studente ili penzionere.

Pored đaka, studenata, zaposlenih i penzionera koji plaćaju "neekonomsku cenu prevoza", na inicijativu gradske vlasti je uvedena i kategorija besplatnog prevoza za penzionere starije od 65 godina.

Takođe, grad je omogućio popust građanima koji nisu platili kazne, te će svi moći da izmire dugovanja za 600 dinara umesto 1.500 i izvade nove personalizovane karte bez kojih od 1. januara neće moći da se ulazi u vozila GSP-a.

Prodaja pretplatnih markica za novembar počeće u utorak, 25. oktobra.

Sve vrste markica za oktobar važe zaključno sa 31. oktobrom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik